Θα ήθελα να σας βοηθήσω να αποκτήσετε τον κορσέ των ονείρων σας. Θα σας εξηγήσω τι είναι σημαντικό κατά την παραγγελία ενός γυναικείου κορσέ.
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ξέρετε τι είδους κορσέ θέλετε και τι θέλετε να πάρετε με αυτόν. Για να το κάνετε αυτό, μπορεί να είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε διαβάζοντας τον οδηγό. Τα
κριτήρια επιλογής μπορεί να περιλαμβάνουν:
- Τι ύφασμα και τι χρώμα (σατέν, πολυεστέρας, ελαστικό ύφασμα, δέρμα κ.λπ.);
- Ποιο σχήμα κορσέ (κοντός/μακρύς, κοντή/μακρύς μέση, με/χωρίς σουτιέν, σφυρήλατη μέση, στέλεχος μέσης);
- Τι σύσφιξη της μέσης θέλετε να επιτύχετε;
- Πόσο άνετος πρέπει να είναι ο κορσές;
- Θέλετε να τον φοράτε κάτω ή πάνω από τα ρούχα σας;
- Πόσο καιρό θέλετε να τον φοράτε (σπάνια, συχνά, συνεχώς);
- Θέλετε να τον φοράτε μόνο με φούστες ή και με παντελόνια;
- Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του κορσέ (κουτάλι-μπουκάλι, διπλός μπουκάλι, στηρίγματα μέσα/έξω, τιράντες, ενισχύσεις, ζώνη μέσης);
- Θέλετε έναν κορσέ κατά παραγγελία (φτηνός, κακή εφαρμογή) ή έναν κορσέ κατά παραγγελία (ακριβότερος, καλή εφαρμογή);
Επειδή είναι σπάνιο να βρείτε έναν ρυθμιστή κορσέδων κοντά σας, είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ έτοιμων κορσέδων και κορσέδων κατά παραγγελία. Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω κορσέδες, ήταν πολύ δύσκολο να βρω κατασκευαστές κορσέδων που να φτιάχνουν και να παραδίδουν και για ιδιώτες πελάτες. Βρίσκονταν κυρίως στο εξωτερικό. Σήμερα, η αγορά μέσω διαδικτύου δεν είναι πλέον ασυνήθιστη και υπάρχουν επίσης πολλοί κατασκευαστές κορσέδων.
Επιπλέον, ως καλή (ερασιτέχνης) μοδίστρα, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας έναν κορσέ. Τα κριτήρια είναι, φυσικά, τα ίδια όπως και για μια αγορά ή κατασκευή κατά παραγγελία. Ανάλογα με τις ιδέες σας και τις δυνατότητες του κατασκευαστή, θα πρέπει στη συνέχεια να καθορίσετε το βέλτιστο μοντέλο.
Μέτρηση
Υπάρχουν τρία πράγματα που είναι σημαντικά κατά την παραγγελία ενός κόρσου: μέτρηση, μέτρηση, μέτρηση. Αν όντως ισχύει αυτό, είναι επειδή ένας κορσές δεν είναι ένα οποιοδήποτε ρούχο- αν οι μετρήσεις του δεν είναι σωστές, δεν έχει καμία αξία! Αν είναι πολύ φαρδύς, δεν θα έχετε το μέγεθος που θέλετε, ή ακόμα και καθόλου σφίξιμο. Αν είναι πολύ στενός, είναι εύκολο να απογοητευτείτε, επειδή δεν μπορείτε να κλείσετε τον κορσέ, πράγμα που δεν βοηθάει ούτε τη διάρκεια ζωής του. Ίσως είναι εντάξει γύρω από τη μέση αλλά πολύ μεγάλος γύρω από τους γοφούς (αυτό μου συνέβη μια φορά). Σε αυτή την περίπτωση, η κοιλιά διογκώνεται σαν “μπάλα” κάτω από τη μέση, πράγμα που είναι ανθυγιεινό και πολύ αντιαισθητικό. Ο κατάλογος συνεχίζεται και συνεχίζεται. Γι’ αυτό μετρήστε, μετρήστε, μετρήστε.
Σε γενικές γραμμές, οι ακόλουθες μετρήσεις είναι απαραίτητες. Όσες περισσότερες από αυτές λαμβάνει υπόψη του ο κατασκευαστής, τόσο το καλύτερο, γιατί τόσο ακριβέστερα μπορεί να προσαρμοστεί ο κορσές στις συνθήκες του σώματος:
Περιφέρεια:
Περιφέρεια στήθους, περιφέρεια κάτω από το στήθος, κανονική περιφέρεια μέσης, επιθυμητή περιφέρεια μέσης με κορδόνια, άνω περιφέρεια ισχίου (από όπου ξεκινούν τα οστά των ισχίων), κάτω περιφέρεια ισχίου (η περιφέρεια ισχίου στο ύψος του κάτω άκρου του κορσέ).
Προσωρινά ύψη: από τη μέση έως την άνω άκρη, από τη μέση έως την κάτω άκρη.
Πλευρικά ύψη: από τη μέση έως την άνω άκρη, από τη μέση έως την κάτω άκρη.
Πίσω ύψη: από τη μέση έως την άνω άκρη, από τη μέση έως την κάτω άκρη.
Χάρη σε αυτές τις μετρήσεις, ο κορσές μπορεί ήδη να προσαρμοστεί πολύ καλά στο σώμα του χρήστη. Ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ως αρχική μέτρηση μόνο το μέγεθος της ζαχαροπλαστικής. Αυτή η μέθοδος πρέπει να απορριφθεί, καθώς είναι εντελώς ακατάλληλη. Η διαβάθμιση των διαθέσιμων μεγεθών σε βήματα των 5 cm, που συναντάται μερικές φορές, πρέπει επίσης να θεωρείται πολύ χοντροκομμένη.
Δυστυχώς, η μέτρηση από μόνη της δεν είναι αρκετή, καθώς εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από το τι κάνουν οι κατασκευαστές με τις διαστάσεις! Αυτό πρέπει να το λάβετε υπόψη σας όταν κάνετε την παραγγελία σας, διαφορετικά κινδυνεύετε να αποτύχετε (αυτό μου συνέβη μια φορά). Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, κατασκευαστές αναφέρουν την επιθυμητή περιφέρεια μέσης με βάση το πλάτος του κορσέ που φτιάχνεται, μετρημένο πάνω στον κορσέ (όταν αυτός βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, για παράδειγμα). Είναι απλό, πρακτικό και… ακατάλληλο, γιατί αν παραγγείλετε έναν κορσέ με μέση 50 εκατοστών που φτιάχνεται με αυτή τη μέθοδο, πιθανότατα θα έχετε μέση 55 εκατοστών, αν μετρήσετε τον εαυτό σας πάνω από τον κορσέ με τα κορδόνια! Εδώ υπεισέρχεται το τέντωμα του υφάσματος και η απόσταση μεταξύ των κουμπωμάτων. Επομένως, φροντίστε να ενημερωθείτε από τον κατασκευαστή για να μάθετε ποια μέθοδο μέτρησης χρησιμοποιεί για το πλάτος του κορσέ και προσαρμόστε τις μετρήσεις σας ανάλογα. Για παράδειγμα, εγώ αφαιρώ πάντα 5 cm από τις μετρήσεις και τις επιθυμητές μετρήσεις (για παράδειγμα, παρήγγειλα τον κορσέ μου των 17″ ως κορσέ των 15″, και στην πραγματικότητα μετράται στα 17″ πάνω από τη μέση με κορδόνια!)
Αφαιρέστε λοιπόν περίπου 5 cm από όλες τις μετρήσεις, αν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί μετρήσεις κορσέδων! Αλλά συζητήστε το πρώτα με τον κατασκευαστή!
Σχετικό: 5 συμβουλές για τους αγοραστές που αγοράζουν για πρώτη φορά