Όλα αυτά λέγονται, αξίζει να επαναλάβω ότι αυτό μπορεί να είναι υποκειμενικό για το δικό μου σώμα. Έχω από τη φύση μου αρκετά φαρδιά μέση, αλλά αν γυρίσω στο πλάι η κοιλιά μου είναι πολύ επίπεδη. Ένας κορσές είναι πιο πιθανό να με κάνει λίγο πιο παχιά στο προφίλ σε σύγκριση με κάποια άλλη που έχει πιο έντονη κοιλιά.
(Ευχαριστώ τη θεία μου για το μοντέλο αυτού του πρώιμου προσαρμοσμένου κορσέ που έφτιαξα γι’ αυτήν το 2012). Μπορεί να θυμάστε τη θεία μου από αυτό το σεμινάριο για το πώς να τραβήξετε μια κρεμασμένη κοιλιά στον κορσέ σας. Έχει αποκτήσει μερικά παιδιά και είναι μια πιο ώριμη γυναίκα και έχει αναπτύξει λίγο κρεμαστή κοιλιά. Ζήτησε έναν κορσέ για να στηρίζει την πλάτη της και να ισιώνει την κοιλιά της κάτω από τη στολή εργασίας της, χωρίς όμως να δίνει μια δραματική μέση από μπροστά, γι’ αυτό και δεν έχει πραγματικά σχήμα κλεψύδρας. Αυτός ο κορσές έχει μέση 34″, αν θυμάμαι καλά- την έκανα χοντροκομμένη για να της δώσω μια μείωση 6 ιντσών.
Χρησιμοποίησα ειδικά ένα μπούστο κουταλιού γι’ αυτήν, και μπορείτε να δείτε ότι αυτός ο κορσές την κάνει πιο λεπτή στο προφίλ. Μπορείτε να δείτε ότι το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης προήλθε από μπροστά παρά από τα πλάγια του σώματός της.
Στην μπροστινή όψη, δίνει μια σχετικά φυσική εμφάνιση κλεψύδρας σε σύγκριση με τα πλάγια.
Αν θέλετε να ξέρετε αν ο κορσές σας σας κάνει λεπτότερη ή παχύτερη στο προφίλ ή από μπροστά, μπορείτε να το μετρήσετε με ένα μετρητή.
Αν θέλετε ένα πολύ άκαμπτο μπροστινό μέρος (όσο το δυνατόν πιο άκαμπτο), μπορείτε να προσθέσετε κόκαλα από ανθρακονήματα δίπλα στο μπούστο – είναι περίπου 24 φορές πιο άκαμπτα από ένα πλατύ χαλύβδινο κόκαλο.
Αντίθετα, αν θέλετε ο κορσές σας να έχει ένα πιο θολωτό σχήμα, θα κάνω ένα βίντεο την επόμενη εβδομάδα για το πώς να καμπυλώνετε το μπούστο του κορσέ σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Η διαδικασία είναι πολύ παρόμοια με την κάμψη των ατσαλιών της πλάτης.
Ελπίζω να σας βοήθησε αυτό! Όλα εξαρτώνται από τον σωματότυπό σας, τις υποκειμενικές σας προτιμήσεις, τη φυσική σας στάση και την αισθητική του κατασκευαστή κορσέδων και τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει τον κορσέ σας.
Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω λέγοντάς μου αν προτιμάτε το επίπεδο μπροστινό μέρος ή το θολωτό μπροστινό μέρος για τους δικούς σας κορσέδες. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το “πλατύ” ή το “dishitude” οποιουδήποτε άλλου κορσέτου της συλλογής μου, καθώς και για την ακαμψία του μπουσκέ, τη στάση που δίνει κ.λπ,