Πώς να διορθώσετε τη στάση του σώματός σας

Μπορεί να νομίζετε ότι η καλή στάση του σώματος θα πρέπει να μοιάζει με αυτή ενός στρατιώτη καρτούν: στήθος μπροστά, πηγούνι ψηλά και πλάτη που λικνίζεται. Στην πραγματικότητα, η καλή στάση του σώματος θα έπρεπε να είναι πολύ πιο φυσική και ουδέτερη από αυτό, και κάτι που όλοι ξέρουμε να κάνουμε χωρίς καν να το σκεφτόμαστε (κάτι που, δυστυχώς, δεν συμβαίνει συχνά). Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη στάση μας.

Καλή στάση είναι όταν όλες οι δομές, οι αρθρώσεις, οι μύες και οι συνδετικοί ιστοί επιτρέπουν το βέλτιστο εύρος κίνησης χωρίς περιορισμό της κίνησης. Πώς πρέπει να μοιάζει η σωστή στάση του σώματος σε κατάσταση ηρεμίας (καθιστή ή όρθια); Όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή στοίβαξη των πάντων: Η ιδανική στάση του σώματος περιλαμβάνει ευθεία σπονδυλική στήλη, ίσιο λαιμό (όχι λυγισμένο προς τα εμπρός), ώμους στο ίδιο επίπεδο με τους γοφούς, σχετικά επίπεδη λεκάνη και ουδέτερα γόνατα (όχι γέρνοντας ή ανοίγοντας).

Αν θέλετε να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, οι ειδικοί εξηγούν παρακάτω πώς να το κάνετε, καθώς και πώς να μειώσετε τον πόνο, να αισθάνεστε πιο προσεκτικοί και ακόμη και να κοιμάστε καλύτερα.

Άσκηση για τη διόρθωση της στάσης σας

Σχετικά: ΚΟΡΥΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Κατανοώντας τα μειονεκτήματα της κακής στάσης του σώματος.

Έχετε ακούσει να λένε ότι πρέπει να “σταματήσετε να καμπουριάζετε”. Εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, οπότε γιατί να μπεις στον κόπο; Δυστυχώς, αν αφήσετε τους ώμους, το πάνω μέρος της πλάτης και τον αυχένα σας να γέρνουν προς τα εμπρός, είναι πιθανό να κολλήσουν σε αυτή τη θέση. Το τακτικό σκύψιμο προς τα εμπρός μπορεί να επιμηκύνει τους ιστούς και να αλλάξει τις δομές των οστών (τα οστά αποτελούνται κυρίως από κολλαγόνο και αναπτύσσονται ως απάντηση σε μια εφαρμοζόμενη δύναμη) σε τέτοιο βαθμό ώστε να προσαρμοστούν στη νέα θέση. Με άλλα λόγια, η συνήθειά σας θα ενισχυθεί από μόνη της. Επιπλέον, όταν είστε σκυφτοί, δεν ενεργοποιείτε πλέον τους σταθεροποιητικούς μύες που προστατεύουν τη σπονδυλική σας στήλη. Αυτό μπορεί να ασκήσει αδικαιολόγητη πίεση στους γοφούς, τους δίσκους και άλλες αρθρώσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιο διαρκή πόνο ή βλάβη.

Αν νιώθετε τους ώμους σας να στρογγυλεύουν προς τα εμπρός, θυμηθείτε να κρατάτε τη σπονδυλική σας στήλη ψηλά και το στήθος σας ανασηκωμένο. Όταν κάθεστε, κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη μακριά και τους ώμους σας τραβηγμένους προς τα πίσω. Έτσι ευθυγραμμίζετε τα μεσοσπονδύλια τμήματα της σπονδυλικής στήλης, μειώνοντας την καταπόνηση και τον κίνδυνο τραυματισμού.

Correct back posture

Προτείνουμε τις ακόλουθες στρατηγικές για τη βελτίωση της κακής στάσης του σώματος:

  • Εκπαίδευση και κατάρτιση στη στάση του σώματος
  • Χειροθεραπεία και μασάζ μαλακών μορίων
  • Μαζική κινητοποίηση των αρθρώσεων
  • Συμβουλές σχετικά με εργονομικές καταστάσεις εργασίας
  • Διορθωτικές ασκήσεις για τη βελτίωση της ευελιξίας και της δύναμης
  • Slinging για τη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος.

Εκτός από τη συνεργασία με έναν φυσιοθεραπευτή, είναι πάντα καλή ιδέα να εξασκείστε σε ασκήσεις στον ελεύθερο χρόνο σας, για να καταπολεμήσετε τις επιπτώσεις της κακής στάσης του σώματος στην καθημερινή ζωή. Για να αρχίσετε να σπάτε τις συνήθειες που προκαλούν κακή στάση του σώματος, απλά αποφύγετε να μένετε στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ασκήσεις που προτείνουμε είναι οι εξής:

1. Σφίξτε τις ωμοπλάτες

Ξεκινήστε καθιστοί ή όρθιοι με την πλάτη και τον αυχένα σας ίσια. Σφίξτε τις ωμοπλάτες σας μαζί όσο περισσότερο μπορείτε χωρίς πόνο και όσο αισθάνεστε μόνο ένα ελαφρύ έως μέτριο τέντωμα. Κρατήστε τη θέση για 5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές αν δεν αισθάνεστε πόνο. Επαναλάβετε την άσκηση 3 έως 5 φορές την ημέρα.

2. Κάμψη του πηγουνιού

Ξεκινήστε καθιστοί ή όρθιοι με την πλάτη και τον αυχένα σας ίσια, με τους ώμους ελαφρώς προς τα πίσω. Τεντώστε το πηγούνι σας προς τα μέσα όσο περισσότερο μπορείτε χωρίς πόνο και για όσο διάστημα αισθάνεστε μόνο ένα ελαφρύ έως μέτριο τέντωμα. Κρατήστε τα μάτια και τη μύτη σας στραμμένα προς τα εμπρός. Κρατήστε τη θέση για 2 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές αν δεν αισθάνεστε πόνο. Επαναλάβετε την άσκηση 3 έως 5 φορές την ημέρα.

3. Το αγγελάκι του τοίχου, για όρθια στάση

Wall angel upright posture

Για να δυναμώσετε την πλάτη σας και να ανοίξετε τους στρογγυλεμένους ώμους σας, η άσκηση αγγελάκι του τοίχου είναι ιδανική. Αυτή η άσκηση απευθύνεται στην περιστροφή των ώμων, στην κινητικότητα της ωμοπλάτης, στην ενεργοποίηση του άνω μέρους της πλάτης καθώς και στην απελευθέρωση των μυών του στήθους και των ώμων.

Ακόμη γνωστή ως διάταση σε σχήμα “V” έως “W”, αυτή η άσκηση είναι πολύ χρήσιμη αν περνάτε πολύ χρόνο καθιστοί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι επίσης κατάλληλη για τους αθλητές που κάνουν τακτικά προπόνηση αντίστασης στο άνω μέρος του σώματος, καθώς οι “γωνίες τοίχου” εξουδετερώνουν το φαινόμενο της μυϊκής σύντμησης που προκαλούν ασκήσεις όπως η πίεση πάγκου.

Η εκτέλεση αυτής της συνιστώμενης άσκησης 2-3 φορές την ημέρα είναι γρήγορη και εύκολη και απαιτεί μόνο ένα μικρό χώρο στον τοίχο.

Οι θεραπευτικές ασκήσεις έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη βελτίωση της στάσης του σώματος. Η καλύτερη στάση του σώματος έχει πολλά οφέλη, όπως λιγότερη δυσφορία και λιγότερο πόνο.

Από αυτή την άποψη, ο άγγελος τοίχου είναι από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε. Το να περνάτε όλη την ημέρα σκυμμένοι πάνω από ένα γραφείο, ένα τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή προκαλεί την καμπύλωση της πλάτης σας και τη στρογγυλοποίηση των ώμων σας, καθώς και την κίνηση του κεφαλιού και του σαγονιού σας προς τα εμπρός.

Όσο πιο γρήγορα ασχοληθείτε με τη βελτίωση της στάσης του σώματός σας, τόσο το καλύτερο. Ορισμένες θέσεις στάσης είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστούν και να αλλάξουν καθώς μεγαλώνετε και οι ασκήσεις δεν θα σας βοηθήσουν. Έχετε επίσης κατά νου ότι τα προβλήματα της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης, όπως η σκολίωση, μπορεί να μην ωφεληθούν από τις ασκήσεις διόρθωσης της στάσης του σώματος.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η πλειονότητα των ανθρώπων ενδυναμώνει τους μυς που χρησιμοποιεί καθημερινά απλά και μόνο εκτελώντας καθημερινές ασκήσεις στάσης.

Το αγγελάκι του τοίχου είναι μια εξαιρετική άσκηση για την αντιμετώπιση της σκυφτής ή λυγισμένης στάσης και των επιπτώσεών της. Η κίνηση αυτή ενεργοποιεί τους μύες στάσης του άνω μέρους της πλάτης που συγκρατούν τους ώμους σας προς τα πίσω. Βοηθά επίσης να επιμηκυνθούν και να δυναμώσουν οι μύες του θώρακα, της σπονδυλικής στήλης και του κορμού σας. Οι κοιλιακοί σας μύες χρησιμεύουν επίσης για να σας κρατούν σε ουδέτερη θέση, σταθεροποιώντας τον κορμό σας.

Η άσκηση αυτή ανακουφίζει επίσης από την πίεση στους ώμους, διευκολύνοντας το σήκωμα των χεριών σας πάνω από το κεφάλι σας, και διατηρεί το κεφάλι σας ευθυγραμμισμένο με το σώμα σας, μειώνοντας τη μυϊκή ένταση στον αυχένα.

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η άσκηση wall angel είναι:

– Βελτίωση της κινητικότητας της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Αν κατακτήσετε γρήγορα τους αγγέλους τοίχου, η σπονδυλική σας στήλη γίνεται εξαιρετικά ευέλικτη. Αυτό σας επιτρέπει να εκτελείτε άλλες δυναμικές ασκήσεις υψηλής έντασης.

Βελτίωση της στάσης του σώματος. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κακή στάση του σώματος. Η συμπερίληψη των “αγγέλων τοίχου” στο πρόγραμμά τους θα μπορούσε να είναι το συστατικό που λείπει για να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα.

– Εξαιρετικές ασκήσεις προθέρμανσης. Οι “άγγελοι τοίχου” είναι μια θαυμάσια προσθήκη στις προθέρμανσεις/διατάσεις σας, αν η προπονητική σας ρουτίνα περιλαμβάνει ασκήσεις που απαιτούν κινητικότητα της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, όπως οι πιέσεις πάνω από το κεφάλι και τα καθίσματα.

– Βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη. Ο κύριος στόχος αυτής της άσκησης δεν είναι η ενδυνάμωση του αυχένα σας. Ωστόσο, μπορεί να ανακουφίσει κάποια από την ένταση και τον πόνο σε αυτή την περιοχή. Αυτή η άσκηση έχει άμεσο αντίκτυπο στην πλάτη σας.

– Εξαιρετικός τρόπος για την ανακούφιση από το άγχος. Το άγχος προκαλεί μυϊκή ένταση. Η άσκηση ”
άγγελος τοίχου” βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης σε σημαντικές μυϊκές ομάδες, όπως το άνω μέρος της πλάτης, ο αυχένας και οι ώμοι, μειώνοντας τα επίπεδα του στρες.

Πώς να κάνετε τον άγγελο τοίχου;

Η τυπική εκδοχή της άσκησης γίνεται με την πλάτη σας πιεσμένη σε έναν τοίχο. Ο τοίχος λειτουργεί ως πηγή ανατροφοδότησης, διασφαλίζοντας ότι η σπονδυλική σας στήλη παραμένει ουδέτερη και τα χέρια σας παραμένουν στη θέση τους.

Με την πλάτη σας πιεσμένη στον τοίχο και τα πόδια σας σε απόσταση 6 έως 12 εκατοστών από τον τοίχο, λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας.

-Γείρετε τη λεκάνη σας προς τα πίσω, πιέστε τη μέση της πλάτης σας στον τοίχο και ισοπεδώστε το κάτω μέρος της πλάτης σας στον τοίχο.

-Κοντύνετε ελαφρά το πηγούνι σας για να τεντώσετε τον αυχένα σας και τοποθετήστε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας στον τοίχο, με το πηγούνι προς τα μέσα.

-Απομακρύνετε τους ώμους σας από τα αυτιά σας και κατεβάστε τους προς τα κάτω.

-Ρυθμίστε τα χέρια σας σε 90 μοίρες και τοποθετήστε τους αγκώνες σας και στη συνέχεια τις πλάτες των χεριών σας στον τοίχο.

Η εκδοχή με τα πόδια σας στον τοίχο, απλώνοντας τα χέρια σας σε σταυρό μετά:

Wall angel exercises

4. Τέντωμα του στήθους για να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας

Γιατί είναι σημαντικές οι ασκήσεις διάτασης του στήθους;

Όταν ράβουμε, διαβάζουμε, πληκτρολογούμε στο πληκτρολόγιο, πλέκουμε ή πλέκουμε, τα χέρια και οι ώμοι μας υιοθετούν την ίδια θέση. Οι θωρακικοί μας μύες συστέλλονται και οι ώμοι μας καμπουριάζουν, ενώ το κεφάλι μας μπορεί να γέρνει προς τα εμπρός, επηρεάζοντας αρνητικά τη στάση του σώματός μας.

Μια διάταση του στήθους βοηθά να επιμηκύνουμε τους μύες στο άνω μέρος του σώματος που συχνά τείνουμε να παραμελούμε κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων μας. Ράβουμε στη βροχή, στο χιόνι, ακόμα και το καλοκαίρι αν κάνει πολλή ζέστη για να είμαστε έξω. Όλα αυτά μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη στάση του σώματός μας μακροπρόθεσμα.

Την επόμενη φορά που θα καθίσετε μπροστά στη ραπτομηχανή σας, ελέγξτε τη στάση του σώματός σας… είναι οι ώμοι σας στρογγυλεμένοι, έχει κρεμάσει το στήθος σας; Η κακή στάση του σώματος προκαλεί υπερέκταση και αποδυνάμωση των μυών στο πίσω μέρος του αυχένα και της πλάτης σας, ενώ το στήθος, οι ώμοι και το μπροστινό μέρος του λαιμού σας κονταίνουν και σκληραίνουν. Το
κάθισμα κονταίνει επίσης τους καμπτήρες των ισχίων και άλλους μυς του κάτω μέρους του σώματος, αλλά σήμερα εστιάζουμε στο στήθος!

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεντωθείτε;

Θα έλεγα οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Είμαι μεγάλος οπαδός αυτού που ονομάζω “αυθόρμητες διατάσεις”. Αυτό σημαίνει ότι ενώ κατευθύνεστε προς τη σιδερώστρα, πηγαίνετε στην τουαλέτα ή σχεδιάζετε το επόμενο μπλοκ σας, οι ευκαιρίες για διατάσεις είναι ατελείωτες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λεπτό για να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα και να ανοίξετε το στήθος σας. Επιλέξτε μια από τις παρακάτω ασκήσεις σήμερα και μια άλλη αύριο.

Τεντωθείτε μέχρι να νιώσετε μια ελαφριά ένταση και κρατήστε την για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Αναπνεύστε βαθιά. Αποφύγετε τις απότομες κινήσεις ή τις επώδυνες διατάσεις.

  • Για να ξεκινήσετε, τοποθετήστε το αντιβράχιο σας σε μια συσκευή, όπως ένα στύλο ή έναν τοίχο.
  • Παραμένοντας το χέρι σας σε γωνία 90 μοιρών, σκύψτε προς τα έξω, νιώστε το τέντωμα στο στήθος σας και κρατήστε τη θέση για 15 έως 20 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε το χέρι σας στη συσκευή, τεντώστε το χέρι σας και στρέψτε το σώμα σας ελαφρώς προς τα έξω
  • Κρατήστε τη θέση για 15 έως 30 δευτερόλεπτα.

Τέλος, αφήνοντας τις άκρες των δακτύλων σας στη συσκευή, επιμηκύνετε το χέρι σας και γυρίστε το ακόμα περισσότερο και κρατήστε τη θέση για 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο χέρι.

Μια δεύτερη πολύ πρακτική άσκηση για τη διατήρηση της στάσης του σώματος και τη διόρθωσή της είναι η υποβοηθούμενη διάταση του στήθους

  • Βάλτε και τα δύο χέρια πίσω από την πλάτη σας. Αν δυσκολεύεστε να ενώσετε τα δάχτυλά σας, πάρτε μια μετροταινία, μια πετσέτα ή μια θεραπευτική ταινία.
  • Σταθείτε κρατώντας τη μετροταινία. Κρατώντας και τα δύο χέρια πίσω από την πλάτη σας, χρησιμοποιήστε το για να τραβήξετε απαλά τους ώμους σας προς τα πίσω.
  • Σφίξτε τις
    ωμοπλάτες σας προς τα κάτω και μαζί για να μεγιστοποιήσετε τη διάταση.

Στη συνέχεια σηκώστε και τα δύο χέρια ψηλά και ελαφρώς μακριά από το σώμα σας. Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά και προσπαθήστε να κρατήσετε τους αγκώνες σας ευθεία, αλλά όχι κλειδωμένους.

Κρατήστε τη θέση για 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Ξεκουραστείτε και επαναλάβετε.

5. Οσφυϊκή περιστροφή για τη διόρθωση της στάσης του σώματος

Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια στο πλάι σε θέση “Τ”.
Περιστρέψτε τα γόνατά σας προς τη μία πλευρά, προσπαθώντας να αγγίξετε το πάτωμα, ενώ κοιτάτε πάνω από τον απέναντι ώμο. Κρατήστε τη θέση για 10 δευτερόλεπτα, προτού επαναφέρετε το πάνω πόδι στο κέντρο, στη συνέχεια το κάτω πόδι και επαναλάβετε την άσκηση από την άλλη πλευρά.

Σωστή στάση της οσφυϊκής μοίρας

6. Πόζες με γάτα-αγελάδα για καλύτερη στάση

Η γάτα-αγελάδα είναι μια άσκηση κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης που βοηθά στη “χαλάρωση” της σπονδυλικής στήλης.
Επιτρέπει την καλύτερη κίνηση του κάτω μέρους της πλάτης. Για να εκτελέσετε τη γάτα-αγελάδα, το άτομο στέκεται στα τέσσερα και λυγίζει τη σπονδυλική στήλη προς τα πάνω (σαν γάτα) και στη συνέχεια την λυγίζει προς τα κάτω (έτσι ώστε η κοιλιά σας να κρέμεται προς το έδαφος, σαν αγελάδα). Δεν υπάρχει καμία οριζόντια κίνηση, η κίνηση είναι όλη στη σπονδυλική στήλη, που ξεδιπλώνεται και καμπυλώνει σαν ακορντεόν.

Cat cow posture

Πότε να κάνουμε τη στάση της γάτας-αγελάδας;

Συχνά συστήνω αυτή την άσκηση ως σημείο εκκίνησης για την αποκατάσταση της κίνησης σε ασθενείς με πόνο στη μέση. Φυσικά, υπάρχουν πολλές προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη, οπότε αυτή η σύσταση δεν ισχύει για όλους όσους έχουν πόνο στη μέση ή στη σπονδυλική στήλη. Για τους περισσότερους τύπους πόνου στη μέση, ενθαρρύνουμε την κίνηση νωρίς στη διαδικασία, ώστε η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης να μην “σκληρύνει” και να μην παρατείνει τη διαδικασία αποκατάστασης. Στο παρελθόν, για τον πόνο στη μέση συνιστούσαν ξεκούραση στο κρεβάτι, αλλά τώρα ξέρουμε καλύτερα. Από όλες τις έρευνες που έχουν γίνει, γνωρίζουμε ότι αυτή η στρατηγική είναι γενικά επιζήμια για την αποκατάσταση. Με άλλα λόγια, για τους περισσότερους ανθρώπους με οσφυαλγία, θέλουμε να τους κάνουμε να κινηθούν ξανά γρήγορα. Η γάτα-αγελάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Καθήστε στα τέσσερα με τα χέρια σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατά σας ακριβώς κάτω από τους γοφούς σας. Τεντώστε απαλά το πηγούνι σας προς το στήθος σας και στρογγυλοποιήστε τη μέση της πλάτης σας, τραβώντας τους κοιλιακούς σας και ανασηκώνοντας την ουρά σας. Στη συνέχεια, ανασηκώστε τους γλουτούς σας προς τα έξω και αφήστε το στήθος και το στομάχι σας να βυθιστούν καθώς κοιτάτε προς τα εμπρός. Επαναλάβετε την άσκηση τέσσερις φορές.

Αν και οι παραπάνω ασκήσεις βελτίωσης της στάσης του σώματος είναι αυτές που προτείνουμε στους περισσότερους ανθρώπους, είναι αυτονόητο ότι δεν ταιριάζουν σε κάποιους ανθρώπους. Συνιστούμε, λοιπόν, να συζητήσετε με τον φυσιοθεραπευτή σας αν αυτές οι ασκήσεις είναι κατάλληλες για εσάς. Αν δεν είστε σίγουροι ή αν νιώθετε ότι οι ασκήσεις αυτές σας προκαλούν περισσότερο πόνο, σταματήστε και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

Ένας κορσές για να διορθώσετε τη στάση του σώματός σας;

Αν υπάρχει ένα αξεσουάρ που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στην απώλεια βάρους, εκτός από τις φυσικές ασκήσεις, αυτό είναι ο κορσές! Ας ρίξουμε μια ματιά στα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του:

Ο κορσές στηρίζει την πλάτη και το στήθος σας

Ο κορσές σας εμποδίζει να καμπουριάζετε, βοηθώντας τη σπονδυλική σας στήλη να διατηρεί μια υγιή θέση καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησής σας. Είναι επίσης ένα εύχρηστο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα ή βάρη στο γυμναστήριο, καθώς μπορεί να σας παρέχει επαρκή στήριξη του κορμού και της πλάτης για να αποτρέψετε την καταπόνηση και άλλους τραυματισμούς.

Για τις γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος, μια ζώνη συμπίεσης μπορεί να βοηθήσει στην ανύψωση και στήριξη του στήθους σας, ώστε να ανακουφιστεί η πλάτη σας από οποιαδήποτε πίεση.

Καλύτερη ψυχική υγεία

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν έναν κόρσετ έχει βρεθεί ότι είναι πιο ευτυχισμένοι, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχουν υγιέστερες σχέσεις και είναι ακόμη πιο παραγωγικοί στην εργασία τους.
Μελέτες δείχνουν ότι αυτό οφείλεται σε έναν συνδυασμό δύο παραγόντων: (1) τη διατήρηση μιας όρθιας στάσης του σώματος και (2) την επίτευξη μιας λεπτότερης σιλουέτας. Καθένας από αυτούς τους παράγοντες από μόνος του μπορεί να προάγει μια καλύτερη διάθεση, ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζονται.

Κορσές: Καλύτερη στάση!

Όπως αναφέραμε, ένα από τα σπουδαία πράγματα που έχει ο κορσές είναι ότι σας βοηθά να διατηρήσετε μια όρθια στάση και σας εμποδίζει να καμπουριάζετε. Αυτό μπορεί να έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στη στάση του σώματός σας – και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το να ζείτε με καλή στάση του σώματος έχει από μόνο του πολλά οφέλη.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *