Πώς συντηρείτε σωστά τον ατσάλινο κορσέ σας;

Οι χαλύβδινοι κορσέδες είναι από τους πιο ανθεκτικούς τύπους ενδυμάτων που μπορείτε να αποκτήσετε. Πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι τους φροντίζετε καλά.

Οι περισσότεροι άλλοι κορσέδες παρέχουν συμπίεση μέσω συνθετικών υλικών, όπως το λάτεξ και άλλα μείγματα. Οι παραδοσιακοί κορσέδες είναι διαφορετικοί στο ότι κατασκευάζονται από εύκαμπτες ατσάλινες ζώνες που ονομάζονται οστά και σφίγγονται με κορδόνια. Τα συνθετικά υλικά συμπίεσης τείνουν φυσικά να χάνουν την ελαστικότητά τους με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δεν θα συμβεί με τα χαλύβδινα οστά.

Αυτό που είπαμε, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τον κορσέ σας ώστε να μην παραμορφωθεί και σπάσει. Αν αντιμετωπίζετε τον κορσέ σας με τα σωστά μέτρα φροντίδας, θα απολαμβάνετε τα οφέλη του για πολλά χρόνια.

Αρχή: Καρύκευση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τον κορσέ σας για μακροχρόνια χρήση είναι να κάνετε μια καλή αρχή. Είναι πολύ σημαντικό να περάσετε από μια διαδικασία που ονομάζεται “ωρίμανση” για να εγκλιματιστεί ο κορσές σας για μερικές εβδομάδες πριν τον σφίξετε πλήρως και τον φορέσετε για περισσότερες από λίγες ώρες.

Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική επειδή επιτρέπει στα υλικά να διαμορφωθούν στο μοναδικό σας σχήμα. Αν σφίξετε τα κορδόνια πολύ σύντομα, κινδυνεύετε να πάθει μόνιμη ζημιά ο κορσές. Αν σκοπεύετε να φορέσετε τον κορσέ σε μια ειδική εκδήλωση, φροντίστε να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να τον εγκλιματίσετε.

Ξεκινήστε φορώντας τον κορσέ σφιχτά, αλλά όχι πολύ σφιχτά, για τις τρεις πρώτες ημέρες, όχι περισσότερο από δύο ώρες κάθε φορά. Θα πρέπει να μπορείτε να περάσετε τα δάχτυλά σας από κάτω. Μετά από αυτό, μπορείτε να προσθέτετε μία ώρα κάθε τρεις ημέρες. Μετά από περίπου δύο εβδομάδες, ο κορσές θα πρέπει να εφαρμόζει σαν γάντι. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να σφίξετε τα κορδόνια.

Δείτε αυτό το άρθρο για την ωρίμανση του κορσέ για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία.

Φροντίδα κατά τη χρήση

Είτε φοράτε τον κορσέ σας καθημερινά είτε τον βγάζετε μόνο περιστασιακά, έχετε υπόψη σας μερικές συμβουλές για να τον κάνετε να αντέξει:

  • Φροντίστε πάντα να χαλαρώνετε εντελώς τα κορδόνια πριν φορέσετε και βγάλετε τον κορσέ. Αν τα κορδόνια είναι πολύ σφιχτά όταν προσπαθείτε να μπείτε ή να βγείτε, κινδυνεύετε να παραμορφώσετε τα μπούστα στο μπροστινό μέρος.
  • Φορέστε κάτω από τον κορσέ σας ένα καμισόλ ή άλλο ελαφρύ τοπ για να τον προστατεύσετε από τις λοσιόν και τα έλαια στο δέρμα σας.
  • Αποθηκεύστε τον κορσέ σας σε μια κρεμάστρα στην ντουλάπα σας, μακριά από το φως (αφού τον αερίσετε – βλ. παρακάτω). Βεβαιωθείτε πάντα ότι είναι στεγνός πριν τον κρεμάσετε. Αν τον αποθηκεύετε για περισσότερο από μία ή δύο ημέρες, μπορείτε να τον σκεπάσετε με μια πλαστική σακούλα για να τον προστατεύσετε από τη σκόνη και την υγρασία.

Καθαρισμός του κορσέ σας

Όπως τα περισσότερα εσώρουχα και εσώρουχα, οι κορσέδες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό τους.
Ποτέ μην βάζετε τον κορσέ σας στο πλυντήριο! Δείτε τι πρέπει να κάνετε αντ’ αυτού:

Αερίστε τον κορσέ σας αφού τον φορέσετε. Καθώς η συμπίεση διεγείρει την εφίδρωση, μπορεί να γίνει υγρός. Βάλτε τον σε μια κρεμάστρα ή μια καρέκλα και αφήστε τον να αεριστεί. Μόλις στεγνώσει, μπορείτε να τον τοποθετήσετε σε ένα ντουλάπι, αλλά αν σκοπεύετε να τον φορέσετε την επόμενη μέρα, αυτό το βήμα μάλλον δεν είναι απαραίτητο. Μην το κάνετε αυτό σε εξωτερικό χώρο, καθώς το φως του ήλιου μπορεί να βλάψει τον κορσέ σας.

Καθαρίστε τα σημεία αν χρειαστεί. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό και ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι.

Αν θέλετε να τον φρεσκάρετε, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι φρεσκάδας υφασμάτων μόνο στην εσωτερική επένδυση. Στη συνέχεια, κρεμάστε το για να στεγνώσει.
Προκειμένου να στεγνώσει, μπορεί να χρειαστεί να πάτε τον κορσέ σας στο στεγνοκαθαριστήριο.

Σχετικά: How-to-take-care-of-your-slimming-underwear-and-your-corsets

Κορδόνια

Τα κορδόνια ενός κορσέ υψηλής ποιότητας είναι πολύ ισχυρά και θα πρέπει να αντέχουν για το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι για όλη τη διάρκεια ζωής του κορσέ, αν φροντίζετε σωστά. Ωστόσο, αν σπάσουν, μπορούν να αντικατασταθούν.

Αν χρειαστεί να ξαναδέσετε το κορσέ σας, μπορεί να είναι χρήσιμο να τραβήξετε μια φωτογραφία του αρχικού κορδονιού, ώστε να έχετε ένα πρότυπο για να εργαστείτε. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να κάνετε “Χ” από το ένα άκρο στο άλλο και να αφήνετε μακριές θηλιές στη μέση της πλάτης, ώστε να μπορείτε να δέσετε τα κορδόνια στη μέση.

Περιστροφή των κορσέδων

Ένας από τους συνιστώμενους τρόπους για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του κορσέ σας είναι να τον εναλλάσσετε στην ντουλάπα σας με άλλους κορσέδες και συσκευές στήριξης της μέσης. Πιθανόν να σας φανεί χρήσιμο να έχετε πολλά διαφορετικά στυλ κορσέδων μέσης για διαφορετικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, αν θέλετε να γυμνάζεστε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, χρησιμοποιείτε πάντα μια ζώνη προπόνησης αντί για έναν κορσέ με ατσάλινα κορδόνια. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να καταστρέψετε τον κορσέ σας, ο οποίος δεν έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ο περιστρεφόμενος κορσές είναι επίσης μια χρήσιμη στρατηγική αν θέλετε να έχετε πάντα έναν καθαρό, στεγνό και έτοιμο για χρήση κορσέ.

Πώς καταλαβαίνετε πότε τελειώνει η διάρκεια ζωής του κορσέ σας;

Αν φοράτε έναν κορσέ τακτικά, κάποια στιγμή θα φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής του.
Θα πρέπει να είναι αρκετά προφανές πότε είναι αυτή η στιγμή:

Δεν εφαρμόζει σωστά: Με την πάροδο του χρόνου, ο κορσές μπορεί να προσαρμοστεί, όπως ακριβώς και το σώμα σας! Αν ο κορσές δεν προσφέρει πλέον την ίδια συμπίεση με πριν ή φαίνεται να παραμορφώνεται σε σημεία που δεν θα έπρεπε, ήρθε η ώρα να τον αντικαταστήσετε.

Φθαρμένος ή σπασμένος: Θα καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον κορσέ σας αν ένα από τα εξαρτήματά του σπάσει, χαλαρώσει ή παραμορφωθεί. Αυτό μπορεί να είναι ο ατσάλινος σκελετός, οι μπροστινές προτομές, οι οπίσθιες οπές ή μέρη του μπούστου που αρχίζουν να ξεφτίζουν. Αν τα κορδόνια σπάσουν, μπορούν να αντικατασταθούν- αν όχι, θα πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρο το ένδυμα.

Όταν παραγγείλετε έναν νέο κορσέ, φροντίστε να κάνετε νέες μετρήσεις μέσης και να ακολουθήσετε με ακρίβεια τους πίνακες μεγέθους μας, σε περίπτωση που το μέγεθος της μέσης σας έχει αλλάξει. Και φυσικά, φροντίστε να ωριμάσετε τον νέο σας κορσέ πριν τον δέσετε.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *